Reference

regulativa-1-2
Naslovna » Reference

U dosadašnjem radu izradili smo značajan broj različitih projektno-tehničkih dokumentacija, saobraćajnih studija, elaborata i izveštaja, za više stotina naručilaca i investitora.

Projekti tehničkog regulisanja saobraćaja

Tehničko regulisanje saobraćaja je jedan od naših najznačajnijih, najsloženijih i najobimnijih segmenata rada. Tokom izrade ovih projekata sagledavaju se svi postojeći nedostaci signalizacije na određenoj putnoj mreži i daju se odgovarajuća rešenja koja doprinose opštem unapređenju bezbednosti saobraćaja.

 

Naročito su značajni projekti koje smo izradili za gradove i opštine, kao što su: Subotica, Kanjiža, Žabalj, Maglić, Kula, Kladovo, Vršac, Užice, Vranje, Niš, Stara Pazova, Topola, Kikinda, Mali Iđoš, Pirot, Bela Palanka, Vladičin Han, Novi Sad, Inđija, Vrbas, Niš, Bajina Bašta, Bela Palanka, Odžaci, Priboj, Raška, Bački Petrovac, Kragujevac, Boljevac, Lajkovac, Ivanjica, Ruma i drugi.

Provere (PBS) i revizije (RBS) bezbednosti saobraćaja

Provere i revizije bezbednosti saobraćaja kao nezavisna, formalna i sistematska provera elemenata postojećeg puta (PBS) ili projekta puta (RBS) sa aspekta bezbednosti saobraćaja, predstavljaju značajan segment našeg rada.

 

Za različite investitore kao što su: JP Putevi Srbije, Koridori Srbije, Strabag Beorad, OMV Srbija i drugi, ADOMNE je do sada izradio veći broj provera i revizija bezbednosti saobraćaja, za više od 500 km putne mreže.

Poslovi nadzora za saobraćajnu signalizaciju i opremu

Zaposleni kadrovi sprovode stručni nadzor nad izvođenjem radova u saobraćaju kao što su: postavljanje saobraćajne signalizacije tokom rekonstrukcija, rehabilitacija ili izgradnje novih puteva, izmenjive signalizacije, turističke signalizacije, semaforizacije raskrsnica, postavljanje sistema video nadzora i/ili slično.

 

Naročito izdvajamo poslovi stručnog nadzora za saobraćaj i saobraćajnu signalizaciju na izgradnji Beogradske obilaznice na autoputu E70/E75, deonica: Most preko reke Save kod Ostružnice – Bubanj Potok (sektori 4, 5 i 6), Autoputa E-763, deonica Preljina-Požega i nove saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, čiji je investitor Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Projekti izgradnje, rekonstrukcije i rehabilitacije puteva svih kategorija

Zahvaljujući posedovanju velike licence P131G2, ADOMNE izrađuje sve vrste građevinskih projekata saobraćajnica, u svim fazama (IDR, IDP, PGD, PZI i PIO).

 

Posebno izdvajamo projekte kružnih raskrsnica u Rumi, Somboru, Pančevu, Staroj Pazovi ali i projekte rehabilitacije i rekonstrukcije deonica državnih puteva Irig -Ruma i Aljinovići-Sjenica.

Projekti opremanja raskrsnica svetlosnim signalima i sistemima video nadzora

Projektna dokumentacija za opremanje raskrsnica svetlosnim signalima ili sistemom video nadzora, obuhvata više različitih segmenata neophodnih izvođačima za uspešnu ugradnju ovih uređaja, počev od građevinskog, elektrotehničkog pa sve do saobraćajnog projekta, uključujući i projekte privremene signalizacije tokom izvođenja radova na njihovom postavljanju.

 

Na osnovu projekata koje smo izradili, postavljeni su svetlosni uređaji (semafori) u gradovima i opštinama kao što su: Ada, Lazarevo, Bački Petrovac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Kneževac, Šimanovci, Laćarak, Bečej, Loznica, Novo Miloševo, Rakovac, Temerin, Vrbas, Senta, Uljma, Pančevo, Užice i drugi.

Sistemi video nadzora sa automatskim prepoznavanjem registarskih tablica i detekcijom saobraćajnih prekršaja, na osnovu naših projekata realizovani su u Nišu, Smederevu, Staroj Pazovi, Ruskom Krsturu i drugim lokacijama.

Projekti izmenjive saobraćajne signalizacije

Izrada projekata saobraćajne signalizacije sa izmenjivim sadržajem, obuhvata primenu inovativnih rešenja, LED displeja i odgovarajućih sistema upravljanja, u cilju opšteg unapređenja bezbednosti saobraćaja.

 

Izmenjiva saobraćajna signalizacija na osnovu naših projekata postavljena je u gradovima i opštinama, kao što su: Novi Sad, Inđija, Stara Pazova, Aleksandrovac, Topola, Opovo, Raška, Kraljevo i drugi.

U saradnji sa partnerima, izradili smo projekte za svetlosno označavanje pešačkih prelaza (uz obaveštavanje vozača o prisustvu pešaka u blizini pešačkih prelaza), na više desetina lokacija, na teritoriji Grada Novog Sada.

Projekti turističke saobraćajne signalizacije

Izradom projekata turističke signalizacije kao sekundarne saobraćajne signalizacije, uključujući i turističke biciklističke rute, doprinosimo većoj vidljivosti turističkih atrakcija ali i opštem razvoju turističkog sektora na teritoriji Republike Srbije. Turistička signalizacija na osnovu izrađenih projekata ADOMNE postavljena je širom Srbije, u više desetina gradova i opština ali i u većim turističkim regijama.

 

Posebno izdvajamo projekte koji su izrađeni za: Pančevo, Majdanpek, Vršac, Lepenski vir, Golubački grad (kompleks), Kovačicu, Vrbas, Sombor, Bački Petrovac, Vrnjačku Banju, Aranđelovac, Loznicu, Rašku, Zlatibor, Staru Pazovu ali i za šira turistička područja kao što su Rasinski, Pomoravski, Šumadijski okrug, Gornje i Donje Podunavlje, Frušku goru, Podrinje i druge.

Saobraćajne studije i elaborati

Raspolažemo sa visoko kvalifikovanim kadrovima za izradu gotovo svih vrsta saobraćajnih studija, i elaborata, a posebno iz oblasti kao što su planiranje, regulisanje i bezbednost saobraćaja.

 

U dosadašnjem radu, izradili smo veći broj studija koje su se odnosile na: analizu bezbednosti dece u zonama predškolskih i školskih ustanova, prikupljanje saobraćajnih podataka i izradu strategije razvoja saobraćajnog sistema, povećanje pristupačnosti javnih površina i javnog prevoza iz ugla bezbednosti saobraćaja, definisanje rada pešačkih semafora, uvođenje sistema za utvrđivanje raspoloživosti slobodnih parking mesta na taksi stajalištima, uvođenje sistema nadzornih kamera za praćenje saobraćajnih prekršaja, unapređenje mobilnosti zasnovanog na biciklističkom saobraćaju, bezbednost saobraćaja u kružnim raskrsnicama, analizu učešća osoba sa invaliditetom u saobraćaju, pristupačnost saobraćajnih površina, različite analize bezbednosti saobraćaja i druge.

 

Izrađen je i veći broj studija i elaborata za primenu tehničkih standarda pristupačnosti na saobraćajnicama i/ili objektima koji su od posebnog značaja za osobe sa invaliditetom.

 

Studije i elaborati su izrađene za potrebe većeg broja investitora, kao što su Gradovi Novi Sad, Subotica, Užice, Valjevo, Opštine Inđija, Raška, Čajetina, ili organizacija, kao što su Unicef Srbija, Stalna konferencija Gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR) i Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), DVP Valjevo, OMŠ Josip Slavenski Novi Sad, Organizacija Iz Kruga Vojvodina i drugi.

Projekti saobraćajne signalizacije na internim saobraćajnicama

Za potrebe većeg broja kompanija, izradili smo više desetina projekata saobraćajne signalizacije na internim saobraćajnicama (unutar fabričkih kompleksa, stanica i magacina).

 

Posebno ističemo projekte izrađene za JP Elektromreže Srbije, Bambi Požarevac, Draxlmaier Zrenjanin, Bekament Aranđelovac, Lidl Srbija i druge.

Projekti saobraćajne signalizacije za parking garaže

Posebnu pažnju posvećujemo sve većim zahtevima za izradu projektno-tehničke dokumentacije unutar parking garaža stambenih i poslovnih objekata.

 

Izdvajamo projekte signalizacije koje su izrađene za stambeno poslovne komplekse, kao što su: Pupinova palata, Kraljev park, Kej garden, Avenija I, Avenija II u Novom Sadu, New Minel u Beogradu, Titova vila na Zlatiboru i druge.

sr_RSSR